Beschermende markering op wraklocaties

Home 5 Uncategorized 5 Beschermende markering op wraklocaties

Historisch England heeft MSDS Marine opdracht gegeven twee producten te ontwikkelen voor het forensisch markeren van beschermde wraklocaties. Beide producten kunnen gebruikt worden om vast te stellen of artefacten afkomstig zijn van een bepaald wrak en of duikers in contact zijn geweest met dat wrak. Deze methoden worden momenteel getest en ontwikkeld en zullen in het voorjaar van 2019 op vier beschermde wraklocaties getest worden.

Het project heeft drie doelstellingen:

  • Door de effectieve verspreiding van het beschermende markeringsschema zal de criminele broederschap voorzichtiger zijn naarmate het bewustzijn van de kansen om op gepakt te kunnen worden verhoogd zal worden. Dit geldt niet alleen voor de samenzweerders en incassanten, maar ook voor anderen inclusief de uiteindelijke ‘eigenaar’, of dit nu een particulier, schroothandelaars, enz. is. Het beschermende markeringsschema zal een effectief afschrikmiddel bieden dat criminelen tegenhoudt een misdaad te begaan.
  • Door de effectieve betrokkenheid van de lokale gemeenschap, waaronder recreatieve duikers, gemeenteraden, havenautoriteiten, gebruikers van jachthavens, gemeenschap archeologische groepen en anderen, zal het bewustzijn van dit type erfgoedcriminaliteit toenemen. Een toename van het bewustzijn kan leiden tot meer waakzaamheid en het melden van verdacht of ongewoon gedrag. Wanneer de autoriteiten meer kennis van zaken hebben zal het risico om opgepakt te kunnen worden opnieuw verhoogd worden.
  • Door de effectieve ontwikkeling en implementatie van een markeringsschema voor onder water gelegen wrakmateriaal zullen de kansen om vervolgd te kunnen worden doen toenemen. Een effectief markeringsschema verbindt intrinsiek het teruggewonnen wrakmateriaal met de plaats van waaruit het is ontstaan en de betrokkenen met het wrakmateriaal en/of de locatie.

Het project zal de volgende hashtags gebruiken; #HeritageCrime, #MarineMetalTheft, #MetalTheft, #OpCrucible en #ProtectedWreck.

We zijn erg enthousiast over dit project, omdat het een fantastische manier biedt om erfgoedcriminaliteit op de beschermde wraklocaties in de toekomst aan te pakken.

More Stories

Loading...