#Rooswijk1740 Open Dag – Zondag, 11 November 2018

Home 5 nl 5 #Rooswijk1740 Open Dag – Zondag, 11 November 2018

De Rooswijk was een VOC-schip dat in januari 1740 op het verraderlijke Goodwin Sands, bij Kent, was gezonken. Het schip was met handelswaar op weg naar het buitenland, naar Batavia (het moderne Jakarta). Het is nu een beschermd scheepswrak waarvan de scheepsresten op een diepte van ongeveer 25 meter liggen. Ze zijn eigendom van de Nederlandse overheid en worden beheerd door Historic England in opdracht van de afdeling Digitale, Culturele Media en Sport. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed van Nederland en Historic England hebben samen met MSDS Marine op de locatie gewerkt om het wrak op te graven.

We zijn blij om een derde open dag van 2018 aan te kondigen vanwege de populaire vraag. Bezoek de natuurparken van Historic England en ontdek hoe onze restauratoren vondsten vinden in de Rooswijk. Maak kennis met het projectteam en probeer een virtuele duik op de locatie. Lees wat de vondsten ons vertellen over het wrak en hoor wat de archeologen denken over de betekenissen.

Wanneer: Zondag, 11 November 10.00 – 15.00*

Waar: Fort Cumberland, Fort Cumberland Road, Eastney, Portsmouth PO4 9LD

Kom langs en blijf zo lang als u wilt. Gratis en geschikt voor alle leeftijden. Neem voor meer informatie contact op met: info@msdsmarine.co.uk

*  Let op: we zullen om twee uur ‘s ochtends een twee minuten stilte in acht nemen voor Armistice Day 2018

More Stories

Loading...