Fotografen in het Verenigd Koninkrijk worden uitgenodigd om hun beste afbeeldingen van de ecologie van wraklocaties in te voeren. De wrakken kunnen ondergedompeld of intergetijd zijn of zich op de kust. De juryleden zoeken naar het beeld dat de relatie tussen wraklocaties en ecosystemen het beste vastlegt. Deelnemers worden ook uitgenodigd om ons te vertellen over hun afbeelding en over het erfgoed en de ecologie op de locatie, waar en wat het wrak bevat, en een beetje over hun favoriete wrak en waarom het hun favoriet is.
De winnende afbeelding zal door Historic England, MSDS Marine en Carcinus gepromoot en gedeeld worden via hun sociale media kanalen. Wanneer Historic Engeland, MSDS Marine en Carcinus de afbeelding gebruiken, zal de fotograaf altijd gecrediteerd worden. De winnaar krijgt ook een tegoedbon van £50, welke vriendelijk geschonken is door Go-Dive, de tegoedbon kan in de winkels of online ingeleverd worden.
Deze wedstrijd wordt georganiseerd als onderdeel van een project gefinancierd door Historic England welke onderzoekt hoe cultureel erfgoed kan worden geïntegreerd met de benadering van ecosysteemdiensten voor het beheer van land, water en hulpbronnen. Een essentieel onderdeel van deze integratie is het begrijpen van de relaties tussen cultureel erfgoed en ecosystemen, en het erkennen hoe mensen de locaties waarderen en gebruiken. Dit is zeer belangrijk en moet bij het management betrokken worden. We zullen alle afbeeldingen en informatie gebruiken om de ecologische diversiteit van wraklocaties te identificeren en om te begrijpen hoe en waarom mensen verschillende wrakken waarderen. Neem voor meer informatie contact op met Sally Evans (sally@msdsmarine.co.uk). Inzendingen worden beoordeeld door Historic England, MSDS Marine en Carcinus.
Inzendingen moeten uiterlijk op 15 augustus 2018 naar Sally Evans worden gestuurd. Inzendingen kunnen op sociale-mediakanalen worden gedeeld. Afbeeldingen moeten in jpeg-formaat zijn en de bestandsnamen moeten de naam van de fotograaf bevatten. Foto’s moeten worden gemaakt in de Britse wateren/intergetijdenzone.